CD

Truls Horvei: «Søvnløs»

Med Truls Horvei: stemme, Roy Ole Førland: keyboards, programmerin, bass, trekkspill, Roald Kaldestad: gitar, Jørgen Sandvik: gitar, banjo, bass, Ivar Loe Bjørnstad: trommer, perkusjon.

Albumet ble innspilt i Sir Sound Studio på Stord som Gisle Østrem driver. Truls Horvei leser egne dikt til musikk av Roy Ole Førland. På albumet er musikk indie-preget, med en anelse folkrock og elektronika. Melodiøs musikk til dikt som er noe surralistisk i tonen, sprelske eller mer nedpå. På en av låtene er det til og med koring.

NORCD 2015

– Vi kalte oss for Truls Horvei & De Søvnløse. Albumet fikk 5 terninger i Tysvær Bygdeblad. Fint det. Det mest minneverdige var at vi spilte på bransjetreffet 100 Dagar på Stord, en framoverlent konsert der vi ga full gass. Konserten gjorde at vi fikk spille på Tysnesfest i juli 2016. Rockestjerner? Knapt det, men minnerikt for en poet, sier Truls Horvei.

 

 

Truls Horvei:«Paraplyer ved havet»

Med Truls Horvei: stemme, Inge Rypdal; gitar, Roy Ole Førland: keyboard, Iver Sandøy: trommer, perkusjon, Einride Torvik: bass. Kjetil Møster: saksofon på to låter, samt skrevet musikken til «Havsaksofon».

Truls Horvei leser egne dikt til musikk laget av Roy Ole Førland, akkompagnet av ham og en gjeng dyktige musikere, de fleste kommer fra rockebandet Emmerhoff & The Melancholy Babies. Albumet er å høre på Spotify og andre strømmetjenester.

NORCD 2013

Fra anmeldelser:

«Med Paraplyer ved havet tek Horvei eit steg til. I metaforikken dyrkar Horvei det surrealistiske og har ein hang til å setja ord og omgrep frå musikk og biletkunst inn i overraskande samanhengar.»

Lars Mossefin, Dag og Tid

«Med teksthefta framfør seg kan ein lett følgje med i teksten, men gong på gong blir ein slått av kor godt musikken og lyrikken vandrar hand i hand.»

Terningkast 5, Alf-Einar Kvalavåg, Tysvær Bygdeblad

«Også denne gang holder bandet like høyt nivå som hovedpersonen selv. NATT & DAG jubler.»

Månedens plate: NATT & DAG

 

Truls Horvei: «Moods of Horvei»

 

En CD med ni spor hentet fra diktboken «Moods of Horvei». Musikken laget av Roy Ole Førland, Truls Horvei leser egne dikt. Innspilt i Mors Kjeller i Bergen.

Margbok Forlag 2011

 

 

Truls Horvei: «Haikutronics»

 

Med Truls Horvei: stemme, Roy Ole Førland: musikk, programmering.

Horvei leser egne haikudikt til Førlands elektronika. Diktene er hentet fra haikuboken «Bortenfor haugen, bak plommetreet». Albumet gjorde at Horvei og Førland turnerte mye i ungdomsskoler med prosjektet «Haikutronics» (2003).

Happy Few Records 2005.

Anmeldelse:

«Dette er et flott og gjennomtenkt album. Horvei og Førland har klart å skape en elegant balanse mellom de to hovedelementene, haiku og elektronisk musikk. «Haikutronics» krever en til venningsfase, men det er i høyeste grad verdt det. «Haikutronics» er et nyskapende og annerledes album, som jeg kan anbefale!»

5 stjerner, musiqu.no

 

 

Maria & De To Andre: «Kjærlighetens triumf og andre besværligheter»

Maria & De To AndreMed Maria Malmsten, vokal, Einar Steinkopf, klassisk gitar og Truls Horvei dikt.
Svenske folketoner versus Horvei sine dikt. Dette er den første CD-en der du kan høre diktene til Horvei.
Eimatru Records 2000, Stord

 

 

 

Fanden Vet: «Fanden Vet»

Fanden Vet

Med: Truls Horvei: dikt, Erik Jørgensen, gitar, Siv Kvalsvik, keyboard og trekkspill, Svein Ragnar Myklebust keyboard.
Pop og rockete stemningsmusikk med horveiske dikt fra diktbøkene «Stjernehuset» (1992) og «Fanden vet» (1991).
Fandens Skiver 2002, Stord