Tøffe tider under pandemien

Sannelig har pandemien vart snart i to år. Omikron er enda mer smittsom enn delta-varianten. Dermed blir det enda tøffere restriksjoner framover.

– Jeg hadde håpet at min nyeste bok, «Noen gram stillhet» ikke skulle være særlig aktuell da den kom ut i slutten av september 2021. At pandemien var slått ned, og vi kunne leve mer normalt igjen. Dessverre ble det ikke slik. Jeg føler at diktene mine tar temperaturen på slik vi har det nå i dag, sier Truls Horvei.

Han siterer den siste strofen i diktet «Korona er en ulv»:

Korona er en ulv som trasker i skyggene

hvor skal den

spytter i vannet, slepet ubehaget av sted

til neste tjern

når alt er over

venter koronaulven på å angripe igjen

– Diktet ble skrevet våren 2020. Jeg følte en sterk uro over pandemien, en pest som den vitterlig er. Nedstengingen, restriksjonene kjente jeg på kroppen, samtidig som jeg hadde behov for å oppsøke naturen. Gå turer, puste inn klar ren luft. Nå befinner vi oss midt i en kald og våt desember. Snart jul, og vi må tåle nok en julefeiring på halv fart.

Om jeg er pessimist eller optimist? Det går nok over. Vi må stå i det. Men jeg er lei hele pandemien, slik det er for de fleste av oss. Ja, det skriver jeg om i diktet «Blues for 2020/ 2021». Sjekk ut diktet, jeg har også lagt det ut på min Facebook-profil, sier forfatteren og lyrikeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *